Хочу вам розповісти про столицю України Київ. Також дуже гарне місто. У ньому є багато визначних місць, пам'яток та ще багато іншого.


                                  Найвизначніші  місця це: 

                             1)Хрещатик

                             2)Майдан незалежності

                             3)Києво-печерська лавра

                             4)Золоті ворота

                             5)Андріївський узвіс

                             6)Софіївський собор

                             7)Володимирський собор

                             8)Михайлівський монастир

                             9)Музей народної архітектури та побуту

                            10)Маріїнський палац

                            11)Мамаєва свобода

                                         ХРЕЩАТИК

 1) Хрещатик - головна вулиця Києва, розташувалася недалеко від місцевості, деКРЕЩАТИКколись князь Володимир Великий хрестив свою родину, мабуть, звідси походить назва, хоча за іншою версією, назва вулиці походить від Хрещатого Яру (тобто перехрещеного поперечними ярами). Хрещатик не занадто довга вулиця - всього 1,2 км, але середня ширина зараз дорівнює метрам 75, а на деяких ділянках досягає 100 м. Проїжджа частина займає метра 24, по обидва боки вулиці поруч дерев відокремлені 14-метрові тротуари, а по лівій стороні уздовж Хрещатика простягнувся каштановий бульвар, особливо красивий весною, під час цвітіння каштанів. Хрещатик, центральна магістраль і діловий центр столиці України. Пролягає від Європейської до Бессарабської площі. Проходить через Старокиївський і Печерський райони міста.


                            МАЙДАН НЕЗАЛЕЖНОСТІ

 2) Центральна площа Києва. Розташована між Хрещатиком, вулицями Бориса МАЙДАН НЕЗАЛЕЖНОСТИГрінченко, Софіївській, М. Житомирській, Михайлівська, Костьольній, Інститутській, архітектора Городецького й провулком Т.Г.Шевченко. У 1991 році площа отримала сучасне назви на честь проголошення Україною державної незалежності.







                            КИЄВО-ПЕЧЕРСЬКА ЛАВРА

3) На високих пагорбах правого берега Дніпра велично підноситься увінчана золотими KИЕВО-ПЕЧЕРСКАЯ ЛАВРАкуполами Свято-Успенська, Києво-Печерська Лавра - доля Пресвятої Богородиці, колиска чернецтва на Русі і твердиня православної віри.
Києво-Печерська Лавра почала своє існування у 1051 р. Частими відвідувачами печерного монастиря стають князь Ізяслав, син Ярослава Мудрого, і київська знати, що пожертвували кошти на спорудження наземного храму і келій, коли печери стали тісні для швидко зростаючого числа братії. Церква створювалася 15 років грецькими архітекторами і іконописцями і була освячена в 1089 році митрополитом Іоанном. У різний час з Лаврою були пов'язані легендарні діячі, такі як: літописець Нестор (автор "Повісті временних літ"), живописець Аліпій, Агапіт ??- учень Антонія, цілитель, просвітитель Петро Могила, на честь якого названа академія в Києві, а також інші видатні особистості.

       




                                 ЗОЛОТІ ВОРОТА

 4) Золоті ворота - головні ворота старовинного Києва. Свою назву одержали від ЗОЛОТЫЕ ВОРОТАсхожості з константинопольськими Золотими воротами. Золоті ворота в Києві - пам'ятник фортифікаційного будівництва століття 12, один з небагатьох, які збереглися до нашого часу. Спорудження вражало величчю і неприступністю: над потужною бойової башти розташовувалася церква Благовіщення - це було дуже символічно для християнського міста, адже ворота служили головним в'їздом до Києва. Золоті ворота побудували в 1164 році, після того, як було закінчено будівництво оборонних валів Нового міста.





                            АНДРІЇВСЬКИЙ УЗВІС

 5) Андріївський узвіз - друга за популярністю вулиця в Києві після Хрещатика. АНДРЕЕВСКАЯ ЦЕРКОВЬАндріївський спуск веде від Володимирської вулиці до Десятинної та Контрактової площі, яка розташована на Подолі. Верхній відрізок вулиці існував ще в добу Київської Русі, він з'єднував Старий Київ і Поділ, і пролягав між Андріївським та Замковим пагорбами. Назву свою вулиця отримала на честь Андрія Первозванного. Андріївський узвіз - це вулиця-музей. На кожному кроці тут можна побачити щось цікаве, на вулиці панує богемна атмосфера кінця 19 - 20 початку століття. У число найбільш відомих київських пам'яток, розташованих на Андріївському узвозі входить Андріївська церква, парк, Замок Річарда, церква. На Андріївському узвозі працює безліч кафе і ресторанів з богемними назвами та романтичною обстановкою: Арткафе, Замкове, Панорама. Тут знаходиться театр-студія Колесо. Все це, і багато іншого зробить прогулянку по гранітної бруківки Андріївського узвозу незабутньою подією в програмі огляду Києва.






                             СОФІЇВСЬКИЙ СОБОР

6) Собор Святої Софії був побудований в 11 столітті і знаходиться в самому Києва СОФИЕВСКИЙ СОБОРцентрі. Збереглися й дійшли крізь століття кв 260. метрів мозаїк і 3000 кв. метрів фресок. Навряд чи десь в Європі можна знайти стільки фресок та мозаїк століття 11, які збереглися в одній церкві. Собор оточують монастирські будівлі століття 17, виконані в стилі Українського бароко.
Внутрішнє оздоблення Собору майже не змінювалося. У 18 столітті з'явився іконостас і в столітті 19 - чавунні підлогові плитки. Свята Софія Київська - це джерело мистецтва, до якого приходять історики та туристи, щоб побачити і помилуватися цим дивом Візантійської та Стародавньої Руської архітектури





                          ВОЛОДИМИРСЬКИЙ СОБОР


7) Побудований в 1862-82 рр.. Початковий проект розробили архітектори І.В.Шторм і ВЛАДИМИРСКИЙ СОБОРП.І.Спарро, пізніше його переробив архітектор О.В.Беретті. У спорудженні собору брали участь архітектори Ю.Бернгардт, К.Я.Маєвській, В.М.Ніколаєв. Володимирський собор побудований в так званому російсько-візантійському псевдостилі. Собор у плані - традиційний давньоруський шестистовпний тріапсидний храм, але увінчаний баштами 7. Значну художню цінність мають внутрішні настінні розписи, які виконали 1885-96 російські художники В. М. Васнецов, М. В. Нестеров, М.О. Врубель, українські - В.Д.Замірайло, С.П.Костенко, М.К . Пимоненко, польські - П.О.Сведомскій, В.О.Котарбінскій, під керівництвом професора А.В.Прахова.




                            МИХАЙЛІВСЬКИЙ МОНАСТИР


 8) Михайлівський Золотоверхий Собор споруджений в 1108 - 1113 рр.. на території 
МИХАЙЛОВСКИЙ МОНАСТЫРЬМихайлівського Золотоверхого монастиря внуком Ярослава Мудрого київським князем Святополком Ізяславичем. Хрестово-купольний шестистовпний храм з трьома нефами і одним позолоченим куполом. В нач. 20 ст. храм - 7-купольний. Михайлівський Золотоверхий Собор був побудований з каменю і цегли на ізвесково-цементному розчині технікою "мішаної кладки" з використанням голосників в пазухах склепінь. Стіни собору прикрашали мозаїки і фрески. У 1934-35 рр.. собор був розібраний. Частина фресок і мозаїк збереглася. У Софіївському соборі збереглися "Євхаристія", "Стефан і Фаддей" - фрагменти фігур святих; фрески - сцени з "Благовіщення" і ін Імена художників, які створили мозаїки і фрески Михайлівського Золотоверхого Собору, невідомі. Крім мозаїк і фресок, збереглися дві шиферні плити кінця ст. з рельєфним зображенням вершників. У 1999 році собор був відбудований.



              МУЗЕЙ НАРОДНОЇ АРХІТЕКТУРИ ТА ПОБУТУ
                     

9) На південній околиці Києва, поблизу селища Пирогів, де з високих пагорбів МУЗЕЙ НАРОДНОЙ АРХИТЕКТУРЫ И БЫТАвідкриваються мальовничі краєвиди та приємною прохолодою приваблюють синьоокі ставки, серед дібров і гаїв, розташований Музей народної архітектури та побуту України. Музей (загальна площа - близько га 150) заснований в 1969 р.
Поселення на його території відомі з глибокої давнини (знайдені предмети пори бронзи). Пирогово вперше згадано в 1627 р.
Понад 300 пам'яток народного будівництва XVІ-XX сторіч завезені сюди з різних регіонів України: Середньої Придніпровщини, Полтавщини, Слобожанщини, Полісся, Поділля, Карпат і Півдня України.
У фондах музею зберігається понад 70 тисяч предметів побуту, творів народного мистецтва, знарядь праці. Найбільш цікавими із експонатів обладнано інтер'єри будівель. Саме такі експозиції показують єдність народної матеріальної й духовної культури. До того ж, у музеї проводяться свята народної творчості, на яких фольклорні колективи відтворюють старовинні обряди, виконують забуті народні пісні. Демонструють своє мистецтво і народні майстри - на ярмарку можна придбати їх унікальні вироби.





                               МАРІЇНСЬКИЙ ПАЛАЦ

10) Головний фасад Маріїнського палацу "дивиться" на Маріїнський парк, закладений МАРИИНСКИЙ ДВОРЕЦ1874 р. в пейзажному стилі. Алеї цього парку - звивисті, наче "вписані" в ландшафт. З протилежного боку палацу - Міський (Царський) Сад, закладений 1743 р. на основі старовинного Регулярного саду (заснованого ще Петром І). Його стиль - класичний регулярний: мережа прямих алей, що перехрещуються під прямим кутом. Палацовий комплекс має строго симетричну композицію. Архітектура палацу вирішена в стилі бароко: виразне компонування обсягів, багата пластика фасадів.
зали, сходи ведуть мармурові.
Важливими елементами художнього оформлення палацу є предмети декоративно-прикладного мистецтва, які належать переважно до другої половини XІ століття, а також меблі і люстри (старовинні і виконані сучасними майстрами в дусі XVІІІ-XІ століть), картини відомих майстрів живопису. Сьогодні ця історична споруда презентує нашу країну в світі як державна резиденція. Її називають Президентським Палацом. У ньому проходять урочисті державні події - нагородження, прийоми, вручення вірчих грамот Послами іноземних держав, саміт і зустрічі офіційних делегацій на найвищому рівні.






                               МАМАЄВА СВОБОДА


11) «Мамаєва Слобода» - вільна земля, що стоїть на сторожі нашої пам'яті. У центрі Слободи стоїть деревяна церква в ім'я Покрови Пресвятої Богородиці, подібна до тієї, яка стояла на Запорозькій Cечі за часів Богдана-3іновьев Хмельницького. Внутрішнє оздоблення церкви вражає пишністю і, в той же час, затишком. Тут щотижня відбуваються богослужіння. У садибах «Мамаєвої Слободи» можна спробувати і порівняти страви благородної, міщанської, селянської та козацької кухонь. А напої, виготовлені за старосвітськими рецептами, неодмінно розвеселять душу. Цікаво, що весь посуд, в якій подаються страви, зроблена за історичними зразками, спеціально на замовлення, і є унікальною.
Це відтворене в деталях козацьке поселення XVII-XVIII століть, унікальний комплекс, який не має аналогів в Україні! Налічує об'єктів 98. Серед них садиба сотника, козака-коваля, гончара, козаків-зброєносців, єврея-крамаря, священика, діюча козацька церква




.

Коментарі

  1. Після тривалого процесу співбесіди з іпотечними кредиторами ми в кінцевому підсумку запропонували пана Педро Джерома про позику в його пропозиції іпотечного кредиту. Як перший покупець житла, він чудово допоміг нам отримати іпотеку, надавши чудові поради та завжди піклуючись про наші інтереси. Я б безумовно рекомендував кожному, хто купує будинок або шукає кредитора з позитивною позикою для фінансування своїх потреб або бізнесу, використовувати пана Педро Джерома та його команду для будь-якого виду позики. Я обов’язково скористаюся ними знову в майбутньому. Ви можете зв’язатися з кредитним офіцером Педро Джеромом за електронною поштою: pedroloanss@gmail.com або через WhatsApp: WhatsApp: +1-8632310632 Удачі.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу